måndag 22 september 2008

weer terug...


Het is al weer té lang geleden, maar hier ben ik weer...
Vorige week dus in NL geweest. Dat was hectisch, wat een drukte! We waren blij om weer terug naar Zweden te gaan, hoe fijn het ook was om de familie enz. weer eens te bezoeken. Op de bruiloft van mijn zus geweest, iedereen weer gesproken in één keer, ideaal! Als cadeau hebben wij ze een Woolmaxx onderdeken gegeven. Mijn zus en zwager zijn niet zulke echte wolfanaten maar ik hoorde dat ze er heerlijk op geslapen hebben. Wie weet worden ze ook fanaten!
Verder zijn we bij onze huiden-leverancier langsgeweest en hebben we onze auto volgepropt met schapenvachten, koeien-en kalfshuiden. Er bleef niet veel ruimte meer over voor nog wat typische Hollandse boodschapjes! Nou ja, de volgende keer dan maar weer.
Zaterdag heb ik weer een nieuwe voorraad Zweedse schapenwol gekocht. Prachtige kwaliteit! Zwarte en witte wol, echt schitterend. Deels 100% Värmlands ras en deels kruising met finull, dit is hele zachte wol van een prachtige kwaliteit die zich goed leent om te vilten. Dit is de Zweedse merinowol, zo noem ik het maar.
Ik ben er een voorstander van om zo min mogelijk van ver te laten importeren. Het liefst heb ik wol uit Zweden zelf maar ja, we importeren natuurlijk ook onze dekbedden met Texelse wol uit Nederland. Ik streef zo veel mogelijk naar producten die natuur- en diervriendelijk zijn geproduceert en hoe verder je het weg haalt hoe minder je weet hoe het nu eigenlijk gewonnen wordt. We hebben gruwelijke verhalen gehoord over hoe de merinoschapen in Australië worden behandeld. Van de Texelse wol weten we tenminste precies hoe het gaat en dat is (naar ons inzicht) goed.
Hier wat plaatjes van de koeienhuiden die we meegenomen hebben. Deze zijn op een natuurvriendelijke manier gelooid en de dieren zijn opgegroeid in een ruime, natuurlijke omgeving. Daardoor zijn de huiden zo mooi en ongeschonden.


måndag 8 september 2008

Borlänge



Dit weekend waren we in Borlänge op een beurs. Het werd gehouden op een drafbaan in een overdekte ruimte onder de tribune. Er kwamen weinig bezoekers jammer genoeg en we hebben dus niet veel verkocht.
Wel waren er zaterdag wedstrijden met IJslandse paarden en dat was erg leuk om te zien. Zelf heb ik ook jaren lang IJslanders gehad en ik vind het ontzettend leuke paardjes.
Jammer genoeg had ik geen fotocamera bij me maar hier heb ik toch nog een paar leuke plaatjes.
Straks reizen we af naar Nederland. Over een week zijn we weer terug.

torsdag 4 september 2008

beursbezoek




Morgen gaan we naar een beurs in Borlänge (Dalarna). Dit wordt onze 3e keer en meestal verkopen we er veel gekaarde wol en wolviltspulletjes. Ik zit er meestal te spinnen en Ardo (mijn man) laat zien hoe je kunt kaarden op de Louët kaardmolen. Meestal trekt dit veel kijkers. Behalve dit verkopen we nog veel meer, o.a. babyslofjes-en laarsjes, lamsvachtjes, kalfsvel, breigarens en nog veel meer! Hier is een kleine impressie van hoe het er vorig jaar uitzag:

tisdag 2 september 2008

paddestoelen






Vanmorgen toen ik met onze honden een wandeling maakte, zag ik de vele paddestoelen. Prachtig zijn ze en ze zijn hier in grote getale. Vanmiddag heb ik een paar foto's gemaakt met mijn gevilte exemplaren er tussen maar ik zag dat ze niet volmaakt waren...

måndag 1 september 2008

paard gevilt


Afgelopen week ben ik bezig geweest om een paardehoofd te vilten.
(of is het paardenhoofd?) Allemaal van restjes die ik toch niet meer kon verkopen. Het was nog even een gepruts want er ontstond een gat in zijn keel en de manen wilden niet mooi komen te zitten... uiteindelijk is het resultaat toch wel grappig vind ik. Ik had erg veel aan de viltnaalden want daar kon ik het gat in zijn keel eerst mee opvullen en daarna de manen bijwerken.