tisdag 31 mars 2009

winterongemakken


Wat een ongemak! Ik heb pallets voor de ingang van de winkel gelegd om nog veilig binnen te kunnen komen. Het is echt een ijsbaan voor de deur.
Voel me nog erg futloos. In Holland een behoorlijke kou opgelopen!
Morgen komt er een goede kennis en gaan we een dagje vilten. Hopelijk voel ik me dan weer wat beter!

torsdag 26 mars 2009

breien

Ik heb maar wat zitten breien van de wol waar ik het een paar blogs geleden over had. Déze wol:



Zelf vind ik dat de wol wel mooi opbreidt.

Vanmorgen weer eens wat aan het vilten geslagen, had er zomaar weer zin in. Volgende week wil ik weer een dagje organiseren, dat lijkt me wel weer erg leuk!
Voel me niet zo lekker na dat weekje Texel, pijn in mijn keel en veel hoesten. Ik doe het daarom maar wat rustig aan...

måndag 23 mars 2009

vilten voor de paas



Heerlijk om weer terug te zijn uit het hectische Holland!
Om eerlijk te zijn was ik al aan het vilten geweest voor mijn vertrek en had ik deze kip gemaakt. Ik vind hem/haar wel grappig en daarom heb ik 'm toch maar op de foto gezet voor op de blogg.
Komende zaterdag gaan we weer naar een (kleine) markt in de buurt van Torsby, een kleine plaats die dicht tegen de grens van Noorwegen aan ligt. Ik hoop weer lekker wat wol te kunnen verkopen.
De week daarop heb ik weer een dagje vilten in mijn hoofd. Er zijn een paar geïnteresseerden, maar eens kijken wanneer het wordt.
Ondanks dat er van het weekend weer een vers pak sneeuw is gevallen heb ik toch al een beetje de voorjaarskriebels! Je voelt het, je ruikt het, je hoort dat het voorjaar wordt! Heerlijk!

tisdag 10 mars 2009

paaskleurtjes



De laatste tijd elke dag een kleine portie wol geverfd in de pan op de houtkachel. Hier is het resultaat en ik dacht dat het wel mooie paaskleurtjes waren!
Volgende week heb ik een reis naar Texel geboekt om mijn moeder te bezoeken. Ze is tamelijk onverwachts verhuisd naar het verzorgingstehuis en er is nog van alles te doen. Bovendien heeft ze wel wat steun nodig...
Daarna ben ik van plan om weer eens een viltdag te organiseren, er zijn weer verschillende mensen die me benaderd hebben. Leuk hoor! Dan komen m'n nieuwe kleurtjes goed van pas!
Verder heb ik van de wol gesponnen waarover ik de vorige keer schreef. Zelf vind ik het resultaat geweldig! Af en toe heb ik wat pure zijde meegesponnen wat te zien is aan de witte stukjes.

onsdag 4 mars 2009

wolverven



Deze wol heb ik geverfd om te gaan spinnen. Ik heb gekozen voor blauw/lila gemeleerd en als het op de klos zit ziet het er zo uit! Nu ben ik benieuwd hoe het er uit ziet als het getwijnd is.

Voor Ardo (mijn man) ga ik een trui breien en heb ik voor värmlandse wol gekozen. Deze natuurlijke kleur vind ik goed bij een man passen. Bovendien is het sterk... tenminste dat mag ik hopen!